Актуални маршрути с наши екскурзоводи

РИЛСКИ МАНАСТИР – МЕЛНИК - РУПИТЕ

РИЛСКИ МАНАСТИР: паметник на културата, център на духовната култура и книжовност, основан от Свети Иван Рилски, Световно известен туристически център, намиращ се в красивата природа на Рила планина, посещаван целогодишно от хиляди туристи с уникална архитектура и забележителна история, действащ храм, мъжки манастир.

МЕЛНИК: най-малкият град–музей в България. Уникална архитектура от средновековието, туристически център посещаван от много туристи, развито лозарство и винопроизводство, етнографски музей, исторически музей, музей на виното.

РУПИТЕ: местността се намира в подножието на Кожух планина с горещи минерални извори, уникален парк, посещаван от хиляди туристи. На това място е живяла световно известната и уникална пророчица Вангелия Гущерова /Баба Ванга/ помогнала със своите свръхестествени видения на много хора и политици, призната от българските политици. Тя основава фондация „Ванга” и всичките пари ги завещава на държавата, построява църквата „Света Петка Българска”. В парка се намира къщата – музей и паметникът на пророчицата, както и места за отдих на туристите.


Разработен и провеждан от екскурзовод:

Разработен и провеждан от екскурзовод:

Марионка Стефанова

Профил

  Back