Новини

Програма на Съюза на екскурзоводите в България по повод 21 февруари - Международен ден на екскурзово

19.02.2021

ПРОГРАМА

на Съюза на екскурзоводите в България  по случай честването на Международния ден на екскурзовода  21 февруари 2021 г.

Съюзът на екскурзоводите в България ще отбележи Международния ден на екскурзовода 21 февруари 2021 г. с няколко интересни събития:

????Членове на организацията ще представят онлайн видео презентации на любопитни теми пред широката общественост. Презентациите ще бъдат излъчвани във Фейсбук страницата на Съюза на екскурзоводите през целия ден на 21 февруари 2021 г., а след това ще бъдат поместени във YouTube канала на организацията. Презентациите ще бъдат безплатни и достъпни за всички. Единственото условие е любов и интерес към пътешествията и любопитните факти.

????Членове на организацията ще проведат безплатна пешеходна обиколка за жителите и гостите на Варна на 21 февруари 2021 г. Безплатната пешеходна обиколка ще бъде на български език с тематичен маршрут по случай Международния ден на екскурзовода. Място и час на тръгване: 10:30 ч., пред ТИЦ - Варна. ❗Молим всички участници да спазват задължителна физическа дистанция и задължителните противоепидемични мерки!

21 февруари програма на СЕБ за онлайн видео презентации:

????ПРЕМИЕРА "България - декор на холивудски филми" – Елена Георгиева, член на СЕБ и екскурзовод. Дата 21 февруари 2021 г. от 11.00 часа.

????ПРЕМИЕРА ‘‘Домовете на старите розотърговски фамилии в Казанлък - част от архитектурната памет на Града на розите‘‘ - Стефан Бозаджиев, член на СЕБ и екскурзовод. Дата 21 февруари 2021 г. от 12.00 часа.

????ПРЕМИЕРА ‘’От египетските пустинници до каньона на Русенски Лом - убежище на исихазма’’ - Елка Цветанова, член на СЕБ и екскурзовод. Дата 21 февруари 2021 г. от 13.00 часа.

????ПРЕМИЕРА ‘‘Черно море и Големият потоп‘‘ – Катя Меламед, член на СЕБ, екскурзовод и археолог. Дата 21 февруари 2021 г. от 14.00 часа.

????ПРЕМИЕРА ‘‘Екскурзоводът пред трудна задача. За научните факти, националната отговорност, политическата коректност, „патридиотизмът“, „чалга археологията“ и „прадедите ни от Сатурн“ - Васил Тенекеджиев, член на СЕБ и археолог РИМ-Варна. Дата 21 февруари 2021 г. от 15.00 часа.

????ПРЕМИЕРА ‘‘ЗАГАДЪЧНАТА БОСНА - ТАЙНИТЕ НА ПИРАМИДИТЕ И ОЩЕ ЗАГАДКИ НА БАЛКАНСКАТА ИСТОРИЯ‘‘ – Бранимир Белчев, член на УС на СЕБ и екскурзовод. Дата 21 февруари 2021 г. от 16.00 часа.

????ПРЕМИЕРА ‘‘С какво още може да впечатли Испания българските туристи. Подтема: Страната на Баските - познато и непознато‘‘ - Димитър Йонков, член на УС на СЕБ и екскурзовод. Дата 21 февруари 2021 г. от 17.00 часа.

За да гледате презентациите последвайте ни във ФЕЙСБУК:

www.facebook.com/UnionofBulgarianTouristGuides

 

Последвайте ни в YouTube: Union of Bulgarian Tourist Guides

https://www.youtube.com/…/UCQrIGDj_wormNdB4c3XP8sg/featured

Презентациите ще бъдат излъчвани във Фейсбук страницата на Съюза на екскурзоводите през целия ден на 21 февруари 2021 г., а след това ще бъдат поместени във YouTube канала на организацията.


  Back