Актуални маршрути с наши екскурзоводи

ДВОРЦИТЕ НА РУМЪНИЯ

Двудневна екскурзия с отпътуване от Варна, включваща:

Автобусен тур по Букурещ по широките зелени булеварди на столицата с фотопаузи на най-известните площади и запознаване с историческото минало и еклектичната архитектура на града.

Посещение на Двореца на румънския парламент – най-голямата административна сграда в света, с изключително пищно обзаведени зали – бални и конферентни.

Нощувка е в най-стария румънски планински курорт Синая, разположен в Южните Карпати.

Посещение на прекрасният Пелеш – дворец, построен за първия румънски крал Карол Първи, разположен сред красив парк със статуи и езеро. Разглежда се уникалния и абсолютно автентичен интериор, парадните зали, богато украсени с дърворезба, мрамор, албастър, стъклопис, ренесансови образци и вещи принадлежали на румънските крале.

Посещение на Дворцово-парковия ансамбъл Могошая, който се намира в околностите на Букурещ. Дворецът е построен между 1698-1702 г. от известния румънски аристократ и меценат Константин Брънковяну в така наречения румънски ренесансов стил, наричан още "Брънковенеск". Дворецът носи името на вдовицата на румънския болярин Могош. Целият ансамбъл включва парк, дворец, крепостни стени, допълнителни постройки, красиво езеро и църквата Св.Георги от 1688 г.


Разработен и провеждан от екскурзовод:

Разработен и провеждан от екскурзовод:

Румяна Стойчева

Профил

  Back